Huidzaken

Huidzaken

Huidtype of huidconditie

Een droge en een vochtarme huid zijn twee verschillende dingen. Hoewel het vrijwel hetzelfde lijkt, hebben beide hun eigen kenmerken. Zo wordt een vochtarme huid gekenmerkt door letterlijk te weinig vocht en een droge huid door een tekort aan talg (en vocht). Een vochtarme huid heeft daarom ook andere verzorging nodig dan een droge huid.
In het Engels klinkt het onderscheid misschien net iets duidelijker: dry skin of dehydrated skin. Ofwel een droge huid of een gedehydrateerde huid. Het eerste is een huidtype, het laatste is een (tijdelijke) huidconditie.


Droge huid (mist vetten en water)

Met een droge huid kun je geboren zijn. Je maakt dan minder huidvetten. Hierdoor kan de huid moeilijker vocht vasthouden, waardoor deze sneller droog of trekkerig aan zal voelen. Bij het ontstaan van een droge huid kunnen ook invloeden van buitenaf een rol spelen. Denk aan het verkeerd gebruik van cosmetica of als het product niet bij uw huidtype past , blootstelling aan de zon, maar ook koud winters weer, temperatuurschommelingen en tenslotte roken. Door deze externe factoren kan de huid barrière beschadigen, waardoor je huid niet goed in staat is vocht vast te houden. Verder zal iedere huid uiteindelijk door de jaren heen droger worden.


Vochtarme huid ( mist water)

Een vochtarme huid kan bij ieder huidtype voorkomen. Een droog huidtype zal sneller last hebben van een slechte vochtbalans. Maar ook de vette huid kan uiteindelijk gedehydrateerd raken. Je ziet een vette, maar toch vochtarme huid vooral bij mensen die verkeerde cosmetica gebruiken. Vaak is sprake van een vicieuze cirkel. Ze gebruiken sterk reinigende producten, borstels of te grove scrubs om hun glimmende of onrustige huid onder controle te krijgen. Maar ze bereiken het omgekeerde. De beschermlaag van hun huid raakt beschadigd, waardoor deze geen vocht meer kan vasthouden. Er ontstaan juist meer onregelmatigheden als puistjes. Niet alleen huidverzorging, ook bepaalde medicijnen tegen bijvoorbeeld acne kunnen zorgen voor een verstoorde vochtbalans.


Voorkom vochtverlies

Je hebt vast weleens gezocht naar tips om je huid weer te herstellen.
Het allerbelangrijkste bij een vochtarme (droge of vette) huid is het herstellen van de huid barrière. Niet alleen voorkom je zo dat er te veel vocht verdampt, ook zorg je er voor dat verschillende processen in je huid beterverlopen. Voorbeelden van herstellende stoffen zijn vitamine C en niacinamide ( niacinamide bevind zich in elk product van Cenzaa, PCN2 system), maar ook ceramiden. Deze lipiden komen van nature voor in de huid; ze werken goed in combinatie met cholesterol.
Als u doucht of baddert  gebruik niet te heet water of liefst lauw of koud. En gebruik milde reiniging in plaats van gewone zeep.
Drink wel voldoende water. Houd hiervoor de minimale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (per dag 1,5 à 2 liter) vocht aan. Maar let op: nog meer water drinken helpt niet. Vind je water niet altijd lekker ? Neem dan een kopje thee van Cenzaa. De traditionele heilzame samenstellingen van deze Cenzaa theeën hebben positieve effecten op de huid: ze zijn rijk aan ontstekingsremmende stoffen, helpen huidbeschadiging als gevolg van vrije radicalen voorkomen en werken preventief op het ontstaan van rimpels en herstellen je algehele gezonheid en schoonheid. Het zorgt er dus uiteindelijk van binnenuit voor dat je een mooiere huid krijgt! Het meest geschikte thee is Sweet Dream Tea (hydro infusion) bestaat uit: groene thee, honing, kokos, banaan, aardbei, goudsbloembloesem.
Dat herstellen met producten doe je bij een vochtarme, droge huid bijvoorbeeld met Sweet Power en Sweet Moist van Cenzaa. Voor de vochtarme, vette huid is Sweet Power en Rebalansing Spirit een aanrader. Deze hydrateert en matteert, waardoor je vochtbalans goed blijft maar je huid niet gaat glimmen.
Nog een leuke aanrader is Cenzaa Delight Touch mask voor een energieke en stralende huid!
Delight Touch is een intensief hydraterend, herstellend en voedend masker met aangename geursensatie.
Gebruik:
Eén à twee keer per week aanbrengen op een gereinigde huid en 10 tot 15 minuten laten inwerken. Eventueel verwijderen met lauwwarm water of inmasseren en nachtje mee slapen.
Heb je na het lezen toch nog vragen over de vochtarme huid? Neem gerust contact op .Dan kunnen wij samen kijken wat jouw huid nodig heeft.